Volver al sitio

Organització de les activitats participactives del Pla Estratègic dels Espais del Litoral

Ajuntament de Barcelona - Oficina Estratègica de l’Àmbit Litoral

· Procés participatiu,Estrategia,Coordinació,Jornades,Design Thinking

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar el 2018 l’elaboració del Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat, un instrument de planificació que pretén ordenar i gestionar els espais urbans del front marítim. El pla abasta els barris del litoral, els ports, les platges, els equipaments i els espais lliures. Fins ara, mai no s’havia plantejat construir una estratègia conjunta que englobés tots aquests àmbits, que tenen com a comú denominador el seu vincle amb el mar.

https://www.decidim.barcelona/processes/PlaLitoralBCN?locale=ca

Avenir participa en l’organització de les activitats, dinàmiques i comunicació dels actes del Procés participatiu per constituir el Pacte del Litoral:

La jornada s'estructura en (I) presentació de bones pràctiques amb la participació de 3 ponents internacionals, (II) plantejament del Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat, (III) tallers temàtics participatius.

Jornada de debat que pren com a punt de partida el manifest que les organitzacions Aliança Mar Blava, Transport & Environment i altres entitats ambientalistes han fet per instar al Govern espanyol a recolzar l'establiment d’una zona de baixes emissions, un element clau per aconseguir els objectius que el Pla Litoral albira en matèria de qualitat de l'aire i que de fet ja figura identificat com un projecte destacat en el bloc d'actuacions en matèria de sostenibilitat.

Equip: Maria de Vallibana i Gemma Echevarria amb La Tempesta