Volver al sitio

Informe sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les Biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona

Diputació de Barcelona - Gerència de Serveis de Biblioteques

· Biblioteques,ODS,Disseny,Edició,Advocacy

La Gerència de Serveis Biblioteques (GSB) està duent a terme un procés de treball amb la Xarxa de Biblioteques per tal d’alinear la seva estratègia als ODS i a l’Agenda 2030. Si bé aquesta línia de treball no és nova per la GSB darrerament s’ha fixat treballar en uns objectius i unes fites concrets de l’ODS a través d’una sèrie d’accions:

  • Accions de sensibilització
  • Recollida de bones pràctiques
  • Treball amb indicadors (a partir dels indicadors dels següents estudis):
  • Comunicació

La GSB, ens va demanar elaborar un informe amb els resultats de les accions realitzades fins al moment i preparar el discurs i el material gràfic de suport de la Presidenta de la Diputació durant l’IFLA President’s Meeting 2018.

Per l'informe, vam identificar les necessitats de les persones i els reptes de futur que el mandat polític ha de recollir i donar resposta. Parla del valor social com a gestor del canvi i com la Diputació de Barcelona, GSB i la Xarxa de Biblioteques Municipals, a través de les seves polítiques, projectes i pràctiques donen una resposta a aquestes necessitats que ens fan avançar cap a un futur més pròsper i equilibrat.

A partir d'aquest informe, AVENIR està elaborant un toolkit per a la creació d'activitats de sensibilització, d'implementació i avaluació dels ODS en el sector cultural i educatiu. Creiem en el valor social de la cultura i com contribueix al canvi social per un futur de les persones i societats més pròsper, sostenible i just.

Equip: Gemma Echevarria i Maria de Vallibana